МЛАДИ ИЗ СОНТЕ У КАРЛОВЦУ ПРОШЛИ ОБУКУ ЗА „ХЕРОЈЕ ЉУДСКИХ ПРАВА“

APATIN DRUŠTVO VESTI

Млади из Сонте су искористили одличну и јединствену прилику да се боље упознају са људским правима. Током шест дана HERO тренинга, млади из ЦЕКОС- а (Центар за културу и образовање Сонта) Тијана Болф и Марко Милош стекли су конкретне вештине, раме уз раме са осталим учесницима.

Тренинг HERO – Human rights education opportunity одржан је од 3. до 10. августа 2019. у Карловцу (Република Хрватска) у склопу Erasmus + пројекта чији је организатор и носиоц Carpe Diem. Пројекат је окупио учеснике из петнаест земаља широм Европе и то по два представника из сваке државе. Циљ тренинга је био упознавање са људским правима и оснаживање учесника у вези заштите истих. У склопу тренинга подизала се свест о културолошким разликама. Учесници су развијали различите вештине кроз бројне активности, алате и ресурсе захваљујући добро припремљеном пројекту од стране организације Carpe Diem.

По завршетку пројекта, учесници ће у својој локалној заједници поделити стечено знање и вештине кроз организовање радионица, креирање идеје за пројекат или организовање кампање за промовисање људских права.

Младим херојима у обуци сада остаје да допринесу позитивним променама у нашем друштву. Придружите им се и Ви у стварању лепше и насмејане будућности за све нас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.