MLADI I AGROBIZNIS

APATIN DRUŠTVO VESTI

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta poziva sve zainteresovane u našoj opštini da u periodu od 22. do 24. januara učestvuju u konferenciji za mlade o agrobiznisu pod nazivom “Mladi i agrobiznis”u prostorijama Edukativnog centra Poljoprivredne stručne službe Sombor.

Na konferenciji će biti predstavljeni primeri dobre prakse agrobiznisa, sa naglaskom na mlade koji su pokrenuli i uspešno se bave istim.

Planirano je učešće od oko 15 predavača i panelista u oblasti agrobiznisa.

Ciljna grupa konferencije su potencijalnni mladi agrobiznismeni, a cilj konferencije je motivisanje mladih za pokretanje agrobiznisa putem upoznavanja sa primerima dobre prakse i edukacija o mogućnostima, prilikama i fondovima koji podržavaju razvoj istog u našem regionu.

Svi zainteresovani mladi sa teritorije Zapadnobačkog okruga treba da se prijave putem onlajn formulara koji se nalazi sajtu Somborskog edukativnog centra, nakon čega će biti upoznati detaljnije od strane organizatora sa satnicom konferencije i panelistima.

Učešće na trodnevnoj konferenciji je besplatno, za sve učesnike su obezbeđeni obroci, osveženje i promo materijal, a za mlade van Sombora, smeštaj i troškovi prevoza.

Konferencija “Mladi i agrobiznis” se odvija u okviru projekta “Mlad se promeni (za) posao pokreni” koji realizuje Somborski omladinski Boom u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Centar za kulturu i obrazovanje Sonta je partner zadužen za apatinsku opštinu.