KRENULI RADOVI NA IZMEŠTANJU INDUSTRIJSKOG CEVOVODA U SLOBODNOJ ZONI

APATIN EKONOMIJA VESTI VOJVODINA

Danas je u Robno-transportnom centru u Apatinu konferencijom za medije ozvaničen početak radova na izmeštanju potisnog cevovoda otpadnih voda iz industrijske zone. On je zbog svoje dotrajalosti i sve češćih havarija predstavljao smetnju trenutnim industrijskim objektima koji se nalaze u RTC, a njegova ponovna izgradnja olakšaće funkcionisanje budućim investitorima.

Otvaranju su pored predsednika opštine Apatin, Milana Škrbića i njegovih saradnika prisustvovali i predstavnici Ministarsva privrede , savetnica Branka Bajčetić, predstavnici izvođača radova i Slobodne zone Apatin.

Direktorka Slobodne zone Apatin, Maja Kuridža izjavila je da je današnje otvaranje radova na izmeštanju cevovoda u industrijskoj zoni samo početak predstojećih radova u zoni na izgradnji nedostajaće infrastrukture kako bi se obezbedili neophodni uslovi za dolazak budućih investitora.

-Bilo je neophodno izmestiti deo potisnog cevovoda preduzeća Hladnjača koji prolazi kroz Robnotransportni centar. Cevovod je dotrajao i česte se dešavaju havarije koje bi u budućnosti mogle da izazovu značajna oštećenja na industrijskim objektima, izjavila je Kuridža.

FONO Maja Kuridža

Maja Kuridza direktor slobodne zone, radovi na kanalizaciji u slobodnoj zoni, jun 2017 (2)

Ona je još dodala da vrednost posla devet miliona dinara, da je sredstva obezbedilo Ministarstvo privrede i da je rok za završetak radova 59 kalendarskih dana.

radovi na kanalizaciji u slobodnoj zoni, jun 2017 (1) radovi na kanalizaciji u slobodnoj zoni, jun 2017 (3) radovi na kanalizaciji u slobodnoj zoni, jun 2017 (4)