МЛАДИ АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ УСПЕШНИ НА НОВОГОДИШЊЕМ МИТИНГУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Млади атлетичари из Општине Апатин чланови АК Апатин Апатин и АК Омладинац Пригревица, успешним наступом на Новогодишњем митингу који је у организацији Атлетског клуба Војводина одржан јуче у Хали 1 Новосадског сајма, одржан јуче 30.12.2018. године и на којем је наступило 640 атлeтичара и атлетичарки из 26 клубова из Р. Србије и земаља из региона, ставили су најлепши печат за крај успешне такичарске 2018. године.

Чланови Атлетског клуба Апатин наступили су у великом броју на такмичењу и освојили су укупно 6 медаља, Милош Дрековић био је доминанатан у трци на 60 метара и на тај начин одбранио титулу од пршле године, он је и у скоку у даљ освојио златну медаљу, Милица Занзе била је убедљива у трци на 60 метара и исто одбранила титулу од прошле године.

Сребрне медаље освојили су Урош Мандић у трци на 50 метара и Растко Радишић у трци на 30 метара, док је бронзану медаљу освојила Јована Куриџа у трци на 50 метара
Поред њих сви остали чланови АК Апатин који су такмичили дали су свој максимум и били у врху пласмана у својим групама и близу уласка у финала.

На такмичењу су наступили и на најлепши начин презентовали Општину Апатин и чланови АК Омладинац Пригревица чији су такмичари освојили две сребрне медаље, Бранислав Тадић у трци на 60 метара и Николина Корица у трци на 600 метара.

На такмичењу у Новом Саду су у пратњи деце били тренер Бојан Томашевић и асистент Зоран Чегар, уз које су пуну подршку деци на такмичењу пружили и родитељи.

Треба напоменути да је бесплатна школа атлетике коју је покренуо АК Апатин, почетком марта 2017. године и кроз коју је прошло преко 100 полазника у потпуности оправдала своје постојање и руководство клуба је поносно на све што је урађено на том плану у протекле две године.

У 2018. години, поред сјајних резултата младих атлетичара, сениори су били одлични и освојили су 7 медаља на званичним првенствима Србије (Ђуро Борбељ освојио је три медаље – Првак Србије у планинском трчању и освојач две бронзане медаље на Првенствима Србије на 10.000 метара 3.000 метара стипл, Александра Буркановић је првак Србије на 50 километара, Снежана Милошевић освојила је друго место на Првенству Србије у ултрамаратону на 12 сати, где је на истом такмичењу Слађана Дечермић заузела треће место, и седмо одличје Зоран Радичанин који је био трећепласирани на Првенству Србије у маратону. И остали чланови АК Апатин дали су пун допринос промоцији Апатина у земљи и иностранству, успешним наступима на међународним такмичењима.

Атлетски клуб Апатин у 2018. години, организовао је два сјајна атлетска догађаја 23. Апатински Дунавски полумаратон и 3. Прекогранични ултрамаратон Осијек-Апатин (50 километара), на којима је наступило свеукупно близу 1000 учесника.

У наредној години је циљ да се настави са радом у још већем обиму, да се настави са обезбеђивањем адекватних реквизита за рад са децом са реализацијом идеје у вези са изградњом атлетске стазе која је неопходна да би се наставило са даљим развојем базичног спорта попут атлетике које би допринеле и развоју свеукупног спорта у Апатину, такође у 2019. години у плану је организација 4. Прекограничног ултрамаратона Апатин- Осијек 17.3.2019. године, 24. Апатинског Дунавског полумаратона 20.10.2019. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *