MLADI APATINCI PRIKUPILI HUMANITARNU POMOĆ U VREDNOSTI 6,5 HILJADA EVRA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Pedesetak mladih Apatinaca prikupili humanitarnu pomoć u robi i novcu vrednosti 6,5 hiljada evra.

Diplomci, studenti, srednjoškolci, muzičari, obezbedili su od donatora 4,5 tone hrane, hemijskih sredstava, vode i robe, koje su sopstvenim prevozom u dva kombija isporučili MUP-u Novi Beograd a jedan direktno u selo Straža, opština Loznica. Njihova aktivnost još traje izvođenjem pozorišnih predstava osnovaca iz Sonte koje vodi Nikola Dobrijević.-Održali smo dvadesetak aktivnosti za 14 dana. Bendovi Dunavski biseri, Fusion, Prljavi Romeo, KBLO 4, Local Support, su humanitarnim žurkama u apatinskim kafićima novčana sredstva uputili preko našeg Udruženja „Pivopija“ za obnovu pozorišta u Obrenovcu. Moj drug sa fakulteta je u Loznici te smo odlučili da jedan kombi robe direktno odnesemo tamošnjem stanovništvu u selo Straža-kaže Branislav Manojlović, inicijator prkupljanja humanitarne pomoći u Apatinu.

Energija i poštenje u raspolaganju prikupljenom pomoći koju su pokazali mladi Apatinci privukla je i ostale građane, penzionere i trgovce, da se preko njihovog udruženja uplatom novca i davanjem robe uključe u celu akciju. –Daćemo zahvalnice svima koji su pomagali, od jednog penzionera koji je uplatio 10.000 dinara do Kineza iz jedne prodavnice koji su doneli nekoliko paketa robe i obuće za decu. Čak smo dobili uplatu iz Švedske od 200 evra. Svima se zahvaljujemo-dodaje Manjolović. Sva roba koja je preostala Udruženje je stavili na raspolaganje Crvenom krstu Apatin koji će je dalje distribuirati.

U sećanju mladih Apatinaca, prema njihovim rečima, ostaće stravični prizori polavljenih područja, ali i radost ljudi, posebno u selu Straža, koje pre njih niko nije posetio. Udruženje „Pivopija“ koje postoji nepunih godinu dana bilo je prvo u prikupljanju i isporuci pomoći iz apatinske opštine zbog čega ih prati pozitivna priča u celom gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *