MINI POZORIŠNI FESTIVAL U MAJU, U PLANU POSTAVLJANJE KAMERNE SCENE U KULTURNOM CENTRU

APATIN KULTURA VESTI

Iz Kulturnog centra Apatin obaveštavaju građane naše opštine da će se u maju po treći put organizovati mini pozorišni festival, a za razliku od prethodna dva puta ovaj će imati polu profesionalni karakter. Pored redovnog pozorišnog festivala u aprilu i maju nas očekuje mnoštvo bioskopskih projekcija među kojima će biti i blokbastera ali i ne toliko promovisanih festivalskih filmova.

-Na festivalu će se igrati dve profesionalne predstave i dve amaterske. Do sada je ovaj festival promovisao amaterska pozorišta, ali smo se odlučuili da ove godine imamo i dva profesionalna. Koje će do predstave biti ostavićemo kao iznenađenje za naše posetioce.- izjavila je Danijela Obradović, direktorka Kulturnog centra Apatin.

U nezvaničnom razgovru sa Obradovićevom smo saznali da je u planu rekonstrukcija i osposobljavanje kamerne scene u Kulturnom centru koja bi dodatno doprinela funkcionisanju ove ustanove, ali ujedno u nekim situacijama smanjila troškove.

-Kada sam došla ovde zatekla sam jedan prstor koji je bio neupotrebljiv u smislu postavljanja neke manje scene. Nekada je postojala mala sala koja se koristila, ali se vremenom zapostavila i prestala da se koristi u tu namenu. Mislim da je ovako nešto potrebnom Kulturnom centru i odlučila sam da do kraja ove godine izvršimo pripremne radove koji su potreni za postavljanje kamerne scene. Posebno je važno istaći da će doprineti i veliku uštedu u grejanju, jer smo ranije za manji broj publike i ovakve potrebe morali da zagrevamo kompletnu veliku salu.- kazala je Danijela.

Mala sala je kapaciteta oko 70 mesta i idealna je za korišćenje za neke manje skupove ili dešavanja kako bi se smanjili troškovi korišćenja velike sale.

FONO Danijela Obradović