ЦВЕТНЕ ЛЕЈЕ КАО УКРАС АПАТИНА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Радници Јавног комуналног предузећа “Наш Дом” из Апатина, протеклих месец дана интензивно раде на одржавању зелених површина у свим деловима града и неговању цветних леја. Поред најлепше уређених простора, улице Српских Владара која је током дана пуна шетача који уживају у зеленилу, последњег викенда завршено је и уређење леја испред зграде СО Апатин.

Према речима Небојше Смиљанића, директора ЈKП “Наш Дом” радови које ово предузеће обавља у протеклом периоду су планирани програмом годишњих активности.

-Kако је то иначе планом и програмом предвиђено, након уређења централнх леја у ул. Српских Владара, приступили смо уређењу простора испред зграде локалне самоуправе. Постављен је геотекстил ради спречавања раста и развоја корова, затим је извршено постављање граничника који служе за даље попуњавање површине украсним каменом и природним боровим малчом, а такође је извршено и сађење адекватно одабраних биљака за ову локацију. Од биљака су посађене кугласте и топијарне форме четинара, руже стаблашице и патуљасте руже, каже директор ЈKП-а Небојша Смиљанић.

Смиљанић је коментарисао и недолично поступање појединих грађана који су одговорни за чупање 30 садница ружа стаблашица и украсних четинара. Иако је проблем крађе тек посађеног цвеће са јавних површина вишегодишњи, ова је велике вредности, јер саднице ружа стаблашица коштају 1400 динара по комаду, а четинари и до неколико хиљада.
-Реч је о крађи велике вредности, ако само узмемо у обзир појединачне цене садница. На то морамо дадати и време које су радници провели уређујући цветњаке и алеје, односно њихово поновно ангажовање на истом послу, каже директор ЈKП „Наш Дом“ Небојша Смиљанић.

Према његовим речима као и за раније случајеве ово јавно предузеће поднеће пријаву полицијској станици да открије ко је починиоц, али и да појача контроле.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *