МИГРАНТИ ПОКУШАЛИ ДА ПРЕЂУ ГРАНИЦУ У КАМИОНУ КОЈИ ЈЕ ПРЕВОЗИО ПРАЗНУ БУРАД

HRONIKA SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Када су цариници и полицајци 23. новембра 2021. године на прелазу Бачки Брег скинули цераду са једног камиона, поред празне буради, у товару су затекли и 25 миграната

Овакве необичне ситуације са мигрантима скривеним у камионским товарима постале су свакодневица царинских и полицијских службеника. Међутим, велике групе миграната у истом товару се ипак не срећу често.

Овога пута, чак 25 ”слепих путника” стајало је мирно поред празне буради којом је био натоварен камион београдске регистрације.

Прекршај је откривен када је, без обзира на неповређена царинска обележја, детаљно прегледан камион, који се упутио у Немачку.

Цариници и полицајци су остали затечени када је из камионске приколице изашло чак 25 млађих мушкараца без било какве документације, очигледно вођени идејом да на тај начин стигну до Франкфурта, што је било и крајње одредиште поменутог камиона.

Поред миграната у товару, цариници и полицајци су прегледом камионске кабине, у кревету возача пронашли и мању количину белог праха, за који се претпоставља да је реч о дроги.

Обојицу возача, српске држављане, од којих један има 32, а други 26 година, је заједно са откривеним мигрантима и наркотицима, преузела полиција.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *