МИГРАНТ ПРОНАШAО НОВЧАНИК СА ДОКУМЕНТИМА И ВРАТИО ГА СОМБОРЦУ- ОВАЈ ЗА УЗВРАТ У ЦЕНТАР ДОВЕЗАО ПУН ГЕПЕК СЛАТКИША, СОКОВА И ХРАНЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Мигрант из Ирака Ахмад Бевар (37), свега два месеца борави у Прихватном центру за мигрaнте у Сомбору, који се налази на ободу града. Са супругом и троје деце чека на азилантску процедуру у Мађарској како би отишао у Белгију. По занимању је молер и жели да тај посао настави у свом планираном одредишту. Он је протеклог викенда, кренувши према центру Сомбора, поред пута пронашао изгубљени новчаник са документима, новцем и платним картицама. У новчанику је било преко десет хиљада динара, а он је у свом џепу имао свега 20 динара.
-Знао сам да не смем да узмем туђу ствар нити новац. Одмах сам се вратио у мигрантски центар и рекао шефу смене шта сам пронашао и предложио му да пронађемо тог човека. Желео сам га да упознам, али нисам желео никакву награду- каже Бевар.
Горан Бошкић, вођа смене центру, kaжe да није изненађен Ахмадовим поступком, знајући колико мигранти поштују гостопримство Србије. Сомборац који је изгубио новачаник са документима пола сата провео је са поштеним налазачем.
У Прихватном центру за Ахмада сви имају само речи хвале.
Бевар још каже да жели да добро васпита децу, да се школују и да буду добри и поштени људи.

ЗАХВАЛНОСТ
Према речима Горана Бошкића, недуго након што му је враћен новчаник, непознати Сомборац је дошао са ћерком у центар и донео пун гепек слаткиша, сокова, хране и поклона за породицу поштеног налазача.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *