МЕД ЗА АПАТИНСКЕ “ПЧЕЛИЦЕ”

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Друштво пчелара “Дунав” из Апатина годинама организује хуманитарне акције у оквиру којих прикупља мед међу члановима након чега га донира образовним установама у нашој општини.

Тако је било и почетком ове седмице када су одлучили да 73 кг најлепшег и најчистијег меда поклоне деци у Предшколској установи “Пчелица” у Апатину. Донацију су предали Раде Стевановић председник Друштва пчелара „Дунав“ из Апатина, његов заменик Милан Зобеница и Ђуро Kовачић секретар овог удружења.

Апатински пчелари кажу да је мед значајан у здравој исхрани и постизању природног имунитета код деце у најранијој доби, као и едукација о важности пчела и пчеларства.
Чланови Удружења стални су сарадници и често присутни у нашим вртићима где децу упознају са пчеларством, пчелама, корисности меда и других производа од меда. Захваљујемо се овим дивним људима на овој вредној и здравој донацији за наше најмлађе и радујемо будућим едукацијама које ће чланови удружења имати у нашем вртићу, поручили су из Предшколске установе “Пчелица” у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *