MASTERS TURNIR OKUPIO U SOMBORU NAJBOLJE IGRAČE KROSMITONA

OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Čeh Petr Makrlik, prvoplasirani sa svetske rang liste, osvojio je titulu na krosminton turniru Serbian open, koji je proteklog vikenda (14-15. oktobar) okupio u Somboru stotinu takmičara iz sedam evropskih zemalja. On je u uzbudljivom finalnom meču, rezultatom 2:0 savladao prošlogodišnjeg pobednika, osmorangiranog igrača sveta Severina Virta iz Švajcarske. Pobeda u ženskoj konkurenciji pripala je trostrukoj svetskoj šampionki Jasmini Keber iz Slovenije, koja je u finalu bila bolja od svoje zemljakinje Loli Škerl.

Najbolji somborski i domaći igrači, Boris i Alida Jerković nisu uspeli da se plasiraju u završnicu turnira zbog obaveza u organizaciji turnira, koji je i ove godine, prema rečima Matjaža Šušteršiča, predsednika međunarodne krosminton organizacije, zadovoljio sve masters standarde i potvrdio visok kvalitet. Pobeda svetskog broja jedan na ovogodišnjem turniru garancija je da će sledeće godine na njemu učestvovati još veći broj vrhunskih svetskih igrača.

Najuspešniji domaći takmičari bili su Nikola Drljača i Leona Banić, koji su se okitili srebrnom medaljom u konkurenciji takmičara do 12 godina. Nikola je tesno izgubio od svetskog prvaka, Čeha Mateja Krupičke. Nikola je u dublu sa Mađarem Benceom Šuvegešom u konkurencijom momaka do 18 godina osvojio bronzu i svojim igrama potvrdio talena jednog od najperspektivnijih mladih igrača.

Bronzano odličje osvojile su u pojedinačnim nastupima Jelena Janković i Dragana Drljača u konkurenciji do 14 godine, kao i u dublu devojaka do 18 godina. Sa manje uspeha, na svojim prvim međunarodnim nastupima, odmerili su snage u svojim kategorijama i Branislav Banić, Vladimir Hostić i Lazar Gluhović. Od nastupa somborskih takmičara treba napomenuti i Gligorija Gluhovića koji je prikazao odličnu igru i po prvi put na ovako velikom turniru stigao do četvrtfinala kategorije veterana.

Najviše uspeha na ovom prestižnom turniru, masters serije 500 bodova, na kojem je nastupilo 20 domaćih takmičara, od kojih 17 članova somborskog SBK Speeder imali su gosti iz Češke u muškoj i takmičarke iz Slovenije u ženskoj konkurenciji.

Sombor Pobednik Petr Makrilk