МАРИНА ГАЈЧИН СА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ СРБИЈЕ ПУТУЈЕ НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Селектори женске и мушке репрезентације Србије, Ирина Чољушкина и Миодраг Перуновић, саопштили су имена играча који ће наступити на Екипном првенству Европе у Словенији од 11 до 22. новембра 2021. године.

У саставу женске репрезентације ће бити Апатинка Марина Гајчин, а уз њу, Србију ће представљати и Теодора Ињац, Адела Великић, Марија Манакова и Јована Ерић.

–Селекторка Србије сам већ четири године и надам се да ће на крају мог мандата доћи и медаља. Годинама нисмо имали успеха у женском шаху и време је да се то промени. Пред нама је период припрема које ће се одвити на Старој планини. Не памтим када је репрезентација имала боље услове него сада, од како је савез преузео Драган Лазић. Неизмерно сам захвална њему и његовим сарадницима који нам својим радом и залагањем гаје наду у боље сутра, када је у питању српски шах. На нама је да се што боље спремимо и верујем да наше девојке могу да остваре запажен резултат у Словенији, рекла је селекторка женске репрезентације Србије, велемајстор Ирина Чољушкина.

Мушка репрезентација ће наступити у саставу Александар Инђић, Велимир Ивић, Иван Иванишевић, Роберт Маркуш и Милош Перуновић.

Обе репрезентативне селекције очекују припреме на Старој планини, а селектори ће имати на располагању помоћ тренера који ће бити са екипама до завршетка Првенства Европе. За мушку екипу ће бити задужен велемајстор Никола Седлак, а за женску интернационални мајстор Зоран Арсовић.

Селектори су се захвалили Шаховском савезу Србије и председнику Драгану Лазићу на максималним условима који су обезбеђени за припреме репрезентативних селекција и за само такмичење. Заједничка оцена свих је да ће репрезентација бити спремна за ово престижно европско такмичење, и да сви са нестрпљењем очекују да партије започну.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.