MARIANA PETA NA 8. ASIKS TRCI PRIJATELJSTVA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

U nedelju 11. juna 2016. godine, Kula je bila domaćin jedne od najboljih uličnih trka u regionu, 8. ASIKS Trke prijateljstva, u kojoj su učestvovali i članovi Atletskog kluba Apatin. Takmičenje je održano na stazama u dužini od 5 i 10 km.

U izuzetno jakoj ženskoj konkurenciji na 10 km u kojoj su nastupile i dve učesnice predstojećih Olimpijskih igara u Brazilu Olivera Jevtić i predstavnica Mađarske Tinde Sabo i dve takmičarke iz Kenije, Mariana Čegar Lukić zauzela je peto mesto i prvo mesto u kategoriji Vojska i policija, Mariana je istrčala rezultat 38 minuta i 48 sekundi, u istoj trci AK Apatin imao je još dve takmičarke, Snežana Milošević je zauzela 12. mesto ukupno i prvo mesto u starosnoj kategoriji, dok je Katarina Popov uspešno istrčala stazu. Pobednica trke je Olivera Jevtić ispred dve Kenijke Stele Barsosio, Helen Džepkosgei Kimutai i predstavnice Mađarske Tinde Sabo.

U muškoj konkurenciji tri prvoplasirana takmičara su takmičari iz Kenije, prvo mesto osvojio je Abel Kibet Rop, iza njega su se plasirali Henri Kemboj i Kibos Kipruto, u trci su nastupila i dva takmičara iz AK Apatin, Aleksandar Štajfer koji je zauzeo 33. mesto i Zoran Radičanin koji je osvojio 40. mesto u konkurenciji 331 takmičara, trku je uspešno završio i Predrag Knežević.

U duplo kraćoj trci Đuro Bobelj je rezultatom 16 minuta i 30 sekndi, osvojio četvrto mesto iza prvoplasiranog Marka Milovanovića iz Pančevačkog Dinama, drugoplasiranog Petera Simona iz Mađarske i trećeplasiranog Miloša Gašovića iz Dinama Pančevo, drugi predstavnik AK Apatin Tihamer Sirak zauzeo je 14. mesto. U trci je nastupilo 199 takmičara.

Tokom realizacije takmičenja AK Apatin pružio je podršku organiuzaciji, a izvršena je i promocija tradicionalnog Dunavskog polumaratona, koji će se 21. put po redu održati 23. oktobra 2016. godine u Apatinu, a u okviru kojeg se prema kalendaru Atletskog saveza Srbije održava zvanično Prvenstvo Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke.

Za vikend koji je pred nama apatinske atletičare očekuje nastup na Prvenstvu Srbije za seniore koje se održava u Novom Sadu, i na kojem će nastupiti Đuro Borbelj u disciplinama 800 m i 1500 metara.

Pobedničko postolje ŽENE MARIANA CEGAR LUKIC