MARIANA I GORAN USPEŠNI U BAČKOJ TOPOLI, MNOGO DOBRIH REZULTATA ZA AK APATIN

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin iz Apatina nakon kraće letnje pauze, nastavili su sa nastupima na takmičenjima u R. Srbiji, R. Hrvatskoj i BiH.

U protekle dve nedelje održano je nekoliko trka, na kojima su nastupili apatinski atletičari i pored toga što su ostvareni dobri rezultati, napravljen je dobar uvod za jesenji deo sezone.

Čegar Lukić Mariana imala je najviše uspeha, osvajanjem dva prva mesta. Na prošlonedeljnom polumaratonu (21,1 kilometara) koji je održan u Slavonskoj Požegi i na ovonedeljnoj 8. Memorijalnoj trci „Pal Skenderović“ (13 km) koja je održana u Bačkoj Topoli, u okviru koje je u sveukupnom plasmanu pobedu odneo Goran Čegar, u okviru manifestacije održana je trka predškolaca na 60 metara gde je drugo mesto osvojila Una Čegar što je njeno prvo pobedičko postolje, u trci na 13 kilometara nastupio je i Damir Stojanov i osvojio 9. Mesto u sveukupnom plasmanu.

Snežana Milošević istrčala je dve trke na deset kilometara u Ugljeviku gde je osvojila 4. mesto u sveukupnom plasmanu sa ličnim rekordom, dok je u trci Ušće Nike We Run 2016 zauzela 13. mesto u konkureniji od nekoliko stotina žena, u istoj trci nastupio je Aleksandar Štajfer i ostvario dobar rezultat.

Zoran Radičanin učestvovao je na polumaratonskoj trci Etno selo Stanišić i osvojio 11. mesto u sveukupnom plasmanu i četvrto mesto u starosnoj kategoriji.

Tanja Stojanovski natupila je na Bukovačkom maratonu gde je na trci u dužini od 45 kilometara, zauzela prvo msto u žesnkoj konkurenciji i treće mesto u sveukupnom plasmanu.

Ove trke su bile uvertira za učešće apatinskih atletičara na predstojećim takičenjima koje će se održati tokom jeseni (Novosadski maraton 16.10.2016. godine), dok Marianu Čegar Lukić očekuje nastup na Svetskom vojnom prvenstvu u maratonu u sastavu vojne reprezentacije Srbije, koje će se odžati u Torinu (R. Italija, 02.09.2016. godine).

Kruna sezone biće u Apatinu 23 . oktobra 2016. godine, kada se u Apatinu, održava 21. ASICS Dunavski polumaraton u okviru kojeg se održava Prvenstvo Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke.

Una u sredini Backa Topola 11.09.2016. AK Apatin (1) Mariana u trci Backa Topola, 11.09.2016. Snezana Milosevic - Ugljevik 4. mesto Tanja Stojanovski ???????????????????????????????