MALIŠANI IZ VRTIĆA POSETILI IZLOŽBU MAKETA U DOMU ZA STARE I PENZIONERE

APATIN KULTURA VESTI

Pedesetak mališana iz Predškolske ustanove “Pčelica” je svojom posetom na simboličan način zatvorilo izložbu maketa Apatinca Mišike Molnara koja je proteklih dana bila postavljena u Domu za stare i penzionere.

O  umetničkim radovima ovog Apatinca sve je rečeno, a nakon uspešne izložbe održane u Galeriji “Meander”, organizator, Udruženje građana “Apatinska plovarica” je postavku maketa preselilo u Dom za stare i penzionere.

Ove makete su proteklih dana privukle veliku pažnju korisnika i gostiju Doma, a poslednjeg dana izložbe sve su “začinili” najmlađi Apatinci. – Naša ustanova je već duži niz godina ima uspešnu saradnju sa PU “Pčelica”. Do sada je održano bezbroj zajedničkih programa, a ova poseta mališana je na radost naših korisnika samo potvrda te lepe saradnje, rekla je Slađana Šušnjar direktorka Doma za stare i penzionere.

Oduševljenje je mala reč za mališane kad su ugledali makete. Sami su prepoznavali Hram na obali Dunava, brod Titanik i ostale izložene eksponate, a bilo je i puno pitanja na koja je svima odgovore dao autor Mišika Molnar. Na završetku posete, Dom za stare i penzionere je priredio malo posluženje, pa su deca uz keksiće i sokove još neko vreme uživala u prijatnom ambijentu bašte u domu za stare i penzionere.