LUČKA KAPETANIJA: ZABRANA ULASKA U ZIMOVNIK

APATIN DRUŠTVO VESTI

Obaveštavaju se sva preduzeća vodnog saobraćaja i vodoprivrede, zapovednici i starešine plovila, nadležni organi i organizacije, plovidbene agencije, marine, nautički klubovi i ostali učesnici u plovidbi da će od 2. avgusta do 30. septembra 2013. godine bager “Mlava” otpočeti radove na čišćenju nanosa na ulazu u Zimovnik na km 1401+500 rukavca reke Dunav.

Kako se navodi u saopštenju, strogo se zabranjuje ulazak i izlazak u Zimovnik, odnosno rukavac reke Dunav za sve brodove bez saglasnosti Lučke kapetanije iz Apatina.

Upozorovaju se vlasnici čamaca i jahti da prilikom ulaska ili izlaska iz Zimovnika isključivo plove uz desnu obalu rukavca reke Dunav ograničenom brzinom od 5 km na čas. Vlasnici čiji su čamci vezani uz levu obalu rukavca reke Dunav, odnosno od “Napretka” do Marine, trebalo bi da ih sklone sve do završetka radova u Zimovniku.

Svaki prekršaj odredaba ovog “Saopštavanja brodarstvu” smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe, te će se kazniti po Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.

Za sva dodatna obaveštenja zbog bezbednosti plovidbe potrebno je javiti se na telefone: 025/772-245 za vreme radnog vremena ili van radnog vremena na mobilni telefon šefa Lučke kapetanije iz Apatina: 062/88-966-27.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *