LOKALNA SAMOUPRAVA U SOMBORU I POKRAJINSKI SEKRETARIJAT POTPISALI UGOVOR – UREĐUJU MREŽU KANALA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Zoran Miler, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, i Slobodan Kosanović, načelnik Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Sombora, potpisali su ugovora između Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i JVP “Vode Vojvodine”  za realizaciju radova i uređenje kanalske mreže za odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta .
Naime, ukupna dužina otvorene kanalske mreže koja se predviđa za uređenje ovim elaboratom iznosi 59 kilometara, a   u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada, predviđene su katastarske opštine Sombor, Kljajićevo, Čonoplja, Rastina i Riđica.
Ukupna vrednost radova po ovom projektu iznosi 37.481.000 dinara, od čega 60 odsto,odnosno 22.489.000 dinara obezbeđuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu,dok ostalo ide na teret  gradskog budžeta.
Radovi predviđaju suvozemno košenje biljne vegetacije, izmuljenje dela kanalske mreže, zatim izgradnju određenih hidrograđevinskih objekata predviđenih ovim projektom.
Veliki deo ovih poslova se odnosi na kanal 300 , odnosno glavni kanal sistema za odvodnjavanje „ Istočna Gradina – Telečka“ ,koji jednim svojim delom prolazi kroz naselje Kljajićevo.
Predloženim radovima će se posle više decenija izmuljiti kanal na deonici koja prolazi kroz Kljajićevo,i sanirati objekti na kanalu u samom naselju  i obaviti košenje biljne vegetacije uzvodno i nizvodno od Kljajićeva.

JAVNA NABAVKA

REALIZACIJI radova će se pristupiti posle sprovođenja postupka javne nabavke od strane JVP “Vode Vojvodine” i izbora najpovoljnijeg ponuđača,saopšteno je posle potpisivanja  ovog važnog ugovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *