JKP “NAŠ DOM” KRENULO SA ČIŠĆENJEM ULICA PRVOG I DRUGOG PRIORITETA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Od sinoć nad Apatinom veju pahulje. Prema informacijama iz Situacionog centra Opštine Apatin visina snežnog pokrivača je 5 cm. Mehanizacija apatinskog komunalnog preduzeća „Naš dom“, počela je sa rasčišćavanjem ulica. Osim gradskih saobraćajnica očišćeni su i putevi prema selima.

Saša Lazić, šef zimske službe JKP “Naš Dom” je rekao da su spremini da reaguju iako se visina snežnog pokrivača poveća. -Krenuli smo sa posipanjem soli od ranih jutarnjih sati, kamioni će nastaviti da čiste sneg i posipaju so do kad za to bude bilo potrebe. Čiste se ulice prvog i drugog prioriteta, a nakon toga preći će se i na ostale saobraćajnice. – rekao je Lazić.

Opštinska komunalna inspekcija uputila je obaveštenje pravnim licima i preduzetnicima, koji su vlasnici ili korisnici poslovnih objekata u oblasti trgovine, zanatstva i ugostiteljstva, da prema odluci o komunalnim delatnostima opštine Apatin imaju obavezu da ispred i oko svojih objekata, a naročito ispred ulaza i izlaza, uklanjaju sneg i led.

Istu obavezu imaju i ustanove kao sto su: banke, zdravstvene organizacije, škole, domovi kulture i slično. Fizička lica, vlasnici ili korisnici stambenih objekata imaju obavezu čišćenja snega i leda ispred ulične regulacijone linije.