LIDER PAO U SVILOJEVU, OŽEGOVIĆI JUNACI TEREKVEŠA

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Fudbaleri svilojevačkog Terekveša savladali su na svom terenu ekipu BSK-a iz Bačkog Brestovca rezultatom 1:0 (1:0) i na taj način možda rešili pitanje pobednika Područne fudbalske lige Sombor. Naime, pre ovog kola Mladost iz Bačkog Petrovca i BSK bili su izjednačeni na čelu tabele, ali su Brestovčani nakon ovog poraza i pobede Mladosti u Kuli protiv Hajduk Juniora u minusu od 3 boda za liderom samo dva kola pre kraja prvenstva.

Terekveš je bio bolji u prvom poluvremenu, a kao plod takve igre stigao je i gol Stefana Ožegovića sredinom prvog dela meča. Pred kraj poluvremena BSK je imao priliku da sa penala izjednači ali je Stefanov stariji brat Bojan sjajno odreagovao na golu i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku susreta BSK je napadao i želeo da preokrene rezultat ali bolju igru nije uspeo da materijalizuje, pa su tako bodovi ostali u Svilojevu.

U narednom 29. kolu prvenstva, izabranici trenera Ilije Orlovića gostuju Borcu u Bačkom Gračacu, koji se grčevito bori za opstanak. Meč je na programu u nedelju 28. maja sa početkom u 16 sati i 30 minuta.