KZM OPŠTINE APATIN POKLONILA OSNOVNOJ ŠKOLI “ŽARKO ZRENJANIN” DIDAKTIČKI MATERIJAL

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kancelarija za mlade opštine Apatin poklonila je didaktički materijal deci sa invaliditetom u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”, koji će im pomoći u lakšem savladavanju gradiva i poboljšanju socijalnih veština, a reč je uglavnom o materijalima namenjenim slabovidoj deci i deci sa oštećenjima fine motorike.

Proizvodi su izrađeni od ekoloških materijala, većinom od drveta, a obojeni su prirodnim bojama. Uz njihovu pomoć, deca kroz igru uče o apstraktnim pojmovima preko konkretnog. Kod dece se, zahvaljujući naizgled jednostavnom didaktičkom materijalu, razvija matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljem školovanju i životu.

126

Direktorka škole, Nada Zdravković, kazala je da su ovakve akcije i plemenita dela izuzetno važni za ovu decu.

– Ovi materijali veoma će koristiti deci nižih razreda, a učiteljima pomoći u nameri što kvalitetnijeg nastavnog procesa. Našu školu pohađa i jedno dete sa autizmom – izjavila je personalni asistent Daliborka Delić, volonter u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”.

Cilj izrade i upotrebe didaktičkog materijala je omogućavanje osobama sa invaliditetom da na lak, interesantan i zanimljiv način savladaju svakodnevne životne veštine. Upotrebom ovako osmišljenog materijala oni stiču samopouzdanje, osećanje odgovornosti i važnosti u kolektivu. Materijal se koristi dok se ne uvidi da je zadata veština savladana.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *