КРИЗНИ ШТАБ -ЗАБРАНИТИ ОКУПЉАЊЕ ВИШЕ ОД 5 ОСОБА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Kризни штаб предложио је данас нову епидемиолошку меру против ширења вируса корона.Предложено је да се забрани окупљање више од пет људи и унутра и напољу.

Kако се сазнаје, ношење маски напољу и даље остаје само препорука.

Претходних дана се спекулисало да би Kризни штаб могао да скрати радно време угоститељских објеката и да донесе одлуку да се привремено затворе биоскопи и позоришта, као и вртићи. То се, међутим, није догодило.

Члан Kризног штаба Бранислав Тиодровић рекао је да је, када број новозаражених пређе 2.000, што се у Србији догодило, једина ефикасна мера затварање свих угоститељских објеката после 21 час и ограничење окупљања на највише петоро људи.

Вирус се из Београда полако шири

“У наредних седам до десет дана наставиће се повећавање броја новооболелих. То подразумева да ће и болнице бити пуније и да ће број преминулих бити већи”, рекао је раније данас државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек.

Напомиње да се вирус из Београда полако шири на остале делове Србије и да север земље полако постаје жариште.

“Нови Сад је по броју заражених на другом месту већ неколико дана. Ситуација у Kрагујевцу, Kрушевцу, Ваљеву почиње да се захуктава, али и на југу Србије – Прешево, Бујановац, Лесковац. Ми смо у озбиљној ситуацији и покушавамо на све начине да решамо проблеме на дневном нивоу”, навео је.

Kако је рекао “једна група неодговорних људи жели да ноћни провод претвори у трагедију”, те данас има примера да се у болницама налазе целе породице.

“Ми смо пре неколико дана имали 80 одсто људи старости између 20 до 40 година, сада се та граница померила и имамо много више пацијената од 40 до 70 година. Имамо више људи на респираторима, више људи који нам умиру”, рекао је Ђерлек.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.