КРЕЋУ ПРИЈАВЕ ЗА 27. ДУНАВСКИ ПОЛУМАРАТОН

APATIN SPORT VESTI

Атлетска елита и заљубљеници у трчање из земље и региона ускоро ће се окупити на престижном спортском догађају – 27. Апатински Дунавски полумаратон. Заказан за 15. октобар, овај догађај је постао незаобилазна тачка на атлетској мапи региона.

Овогодишњи полумаратон, који се већ 27. пут одржава у Апатину, доноси и неколико значајних промена. Највећа иновација је увођење нове категорије – Нордијско ходање на 10 км. Ова новина се придружује већ добро познатим тркама: полумаратону (21,097 км), трци на 10 км и штафетној трци 2×5 км. Пријаве за све категорије су отворене до 6. октобра, а заинтересовани такмичари своје учешће могу пријавити на званичном сајту трка.рс.

Стаза полумаратона је већ сертификована, cваки километар је пажљиво обележен, а стаза је у потпуности затворена за саобраћај како би такмичари могли да остваре своје најбоље резултате. На траси ће бити постављено чак 11 окрепних станица.

Технички организатор овог спектакла је Атлетски клуб Апатин, уз подршку општине Апатин, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Војводине, Српског атлетског савеза, Туристичке организације Апатин и Спортског савеза Апатин.

Прошлогодишњи догађај је окупио готово 900 такмичара из 10 земаља. Тркачи су се такмичили у полумаратонској трци (21 км и 97 м), трци на 10 км, штафетним тркама и трци за срећније детињство, показујући велику посвећеност и страст према трчању.

Сви заинтересовани могу пронаћи све додатне информације о предстојећем 27. Апатинском Дунавском полумаратону на званичном сајту догађаја. Очекује се да ће овогодишњи догађај привући још већи број такмичара и љубитеља атлетике, чиме ће Апатин наставити да буде домаћин овог изузетног спортског спектакла.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *