KREĆE OBUKA ZA MLADE PROMOTERE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Novosadski humanitarni centar (NSHC) poziva zainteresovane i motivisane mlade ljude (18-30 god.) koji žive u Novom Sadu, Apatinu, Kuli, Surdulici ili Vladičinom Hanu, da se prijave za učešcće u programu mobilnosti i obuke za mlade promotere.

Mladi promoteri (takođe poznati kao greeters) su volonteri koji žele dobrodošlicu gostima u njihovom gradu ili regionu. Oni gostima pokazuju svoj kraj kao što bi to radili sa prijateljima ili porodicom. To je oblik socijalnog turizma: stanovnici učestvuju u aktivnostima gostiju, a gosti mogu da upoznaju lokalni život u mestima koje posećuju.

Program mobilnosti i treninga se realizuje u okviru projekta „Mladi promoteri – unapređenje razumevanja, izgradnja interkulturalnih kompetencija“ koji finansira RYCO – Regionalna kancelarija za saradnju mladih. Projekat realizuje NSHC u partnerstvu sa organizacijom Syri i Vizionit i Udruženjem nastavnika i učenika engleskog jezika SOL.

Opšti cilj projekta je da doprinese pomirenju u regionu Zapadnog Balkana kroz povećanje mobilnosti mladih, aktivizma i saradnje. Projekat ima za cilj unapređenje interkulturalnog dijaloga i razumevanja u regionu, te promovisanje interkulturalnih kompetencija kao sredstva za jačanje aktivizma i zapošljavanja mladih. Stoga će za učešće u ovom programu biti izabrana mešovita grupa od 20 mladih ljudi (10 iz Novog Sada, Apatina, Kula, Surdulice i Vladičinog Hana, i 10 iz Peći, Đakovice i Prizrena).

Aktivnosti mobilnosti i obuke cće se odvijati u dva dela:
– Prvi deo će trajati 3 dana i održaće se u Peći, sa posetama Đakovici i Prizrenu, oktobra 2018.
– Drugi deo će trajati 3 dana i održaće se u Šapcu, sa posetom Novom Sadu, tokom novembra 2018.

Engleski jezik će biti glavni jezik i koristiće se tokom čitave aktivnosti.

Troškovi obuke, putovanja, smeštaja, ishrane i osveženja će biti u potpunosti pokriveni projektom.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Pozivamo da se prijave kandidati i kandidatkinje starosti između 18 i 30 godina, sa dovoljnim znanjem engleskog jezika da mogu da prate obuku. Prednost će biti data visoko motivisanim pojedincima koji su zainteresovani za putovanja, interkulturalno učenje, susretanje vršnjaka iz regiona i regionalnu razmenu. Tokom odabira, pažnja će se posvetiti ravnomernoj rodnoj zastupljenosti. Prednost će takođe biti data mladima iz ugroženih grupa.

Zainteresovani treba da se prijave popunjavanjem formulara za prijavu i slanjem na e-mail adresu: mira.nshc@gmail.com . Rok za prijavu je 14. september 2018.

Uspešne kandidate ćemo obavestiti o odabiru do 21. septembra. NSHC zadržava pravo da potencijalne kandidate pozove na razgovor tokom odabira. Finalna lista odabranih biće objavljena do 28. septembra 2018.

Kontakt osoba za sva pitanja u vezi sa ovim Otvorenim pozivom je Mira Novaković Ilin (email: mira.nshc@gmail.com telefon: 021/ 423-024

OBRAZAC ZA PRIJVU MOŽETE PREUZETI OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.