КОНЦЕРТ МАТУРАНАТА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ “ИСОДОР БАЈИЋ” У НЕДЕЉУ У КЦ

APATIN KULTURA VESTI

ИВАН ХОЛОДОВ – КЛАВИР

Рођен је 4. јуна 2000. године у Новочеркаску, престоноци донских козака. Од 2007. је ученик Музичке школе ,,Исидор Бајић“ у Новом Саду у класи професорке Чиле Стојшић, до 2015. године основне, а сада средње музичке школе. У току школовања учествовао је на такмичењима у земљи и иностранству и освајао многобројне награде. У оквиру ЕПТА, 2013. године, Холодов је као лауреат такмичења за клавиристе одржао солистички концерт. Био је и полуфиналиста Другог интернационалног такмичења младих пијаниста у Казахстану 2014. године. Добитник је треће награде на десетом интернационалном фестивалу ,,Пут ка мајсторству” (Ростов на Дону) 2014. године, где је као солиста наступио са Ростовском филхармонијом. Тренутно припрема пријемни испит за конзерваторијум у Москви.

ПРОГРАМ:

J.S.Bach: Prelude&Fugue No.14 F# minor, BWV 883 (book 2)
L.V.Beethoven: Sonata No.23, Op.57(appassionata); 1. Allegro assai, F minor
ДАНИЈЕЛ ДОНЂИВИЋ – ГИТАРА

Рођен је 5. октобра 2000. године у Канади. Завршио је нижу музичку школу ,,Јосип Славенски”, а сада је ученик завршног разреда Средње музичке школе ,,Исидор Бајић” из Новог Сада у класи професора Александра Спасојевића. На више такмичења освајао је награде, а најдраже су му са ,,Војводина гуитар фестивала”. Припрема програм за упис у неку од музичких академија у иностранству.

ПРОГРАМ:

Alemanda I kuranta iz svite za lautu BWV 996
Bogdanović: Jutarnje kolo, Žalopojka i Široko iz ,,Šest balkanskih minijatura”
Lobos: Etida br. 3

УГЉЕША ВУКОВ – ХАРМОНИКА

Рођен је 2. јануара 2001. године у Сомбору. Нижу музичку школу ,,Петар Коњовић“ завршио је у Сомбору у класи професора Баста Милорада. Тренутно похађа завршни разред средње музичке школе ,,Исидор Бајић“ у Новом Саду у класи професорке Ане Токановић. Добитник је многобројних награда у земљи и иностранству. Аутономна покрајина Војводина му је 2011. године доделила похвалницу за постигнуте изузетне резултате у области музике за ту годину. Претходне, 2018. године, на међународним такмичењима хармоникаша у Сарајеву и Пули освојио је прве награде. Члан је оркестра хармоника АКУД ,,Соња Маринковић“ из Новог Сада. Корепетитор је дечјег хора ,,Бајићеви славуји“, а од 2017. члан Црквеног хора ,,Беседа“ из Новог Сада. Припрема пријемни испит за неку од академија у иностранству.

ПРОГРАМ:

Scarlatti: k141 d moll, k98 e moll
Bonakov: Simfonija I, III, IV stav
Vojetenko: Revelation
Bazini: Ples patuljaka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *