KO SU KANDIDATI NAPREDNJAKA I SOCIJALISTA ZA BUDUĆE ODBORNIKE U APATINSKOJ SKUPŠTINI

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA STRANAČKA HRONIKA SVET VESTI VOJVODINA

Hoće li kabinet predsednika opštine nakon izbora 24. aprila biti radno mesto lekara , preduzetnika, profesora, ekonomiste ,vozača ili kuvara odlučiće budući odbornici Skupštine opštine o čijem će sastavu zadnju reč dati građani Apatina.

Opštinskoj izbornoj komisiji prva je listu predala Srpska napredna stranka pod nazivom “Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“ a drugu Socijalistička partija Srbije koja će na listićima nositi naziv“Dr Živorad Smiljanić –Socijalistička partija Srbije –Jedinstvena Srbija-Narodni pokret Dinara Drina Dunav”.Na obe liste se nalaze imena koja su poznata Apatincima i od kojih su mnogi već politički afirmisani.

Izbornu listu naprednjaka “Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“ predvodi apatinski preduzetnik, Radivoje Sekulić i na njoj se nalazi 20 muškaraca i 9 žena, 5 penzionera, nekoliko pravnika, ekonomista, trgovaca, jedan psiholog i po jedan inženjer građevine i poljoprivrede.

SNS-ODBORNIČKA LISTA, IZBORI 2016

Ono što je najveća specifičnost liste kandidata za odbornike „Dr Živorad Smiljanić –Socijalistička partija Srbije –Jedinstvena Srbija-Narodni pokret Dinara Drina Dunav”je veliki broj lekara, njih 4, na listi se nalazi 11 žena , nekoliko profesora, ekonomista, penzionera, jedan sanitarni inženjer i jedan preduzetnik.

SPS-ODBORNIČKA LISTA, IZBORI 2016

Svoje odborničke liste treba da predaju Demokratska stranka ,Srpska radikalna stranka, koalicija SDS-SPO-LDP i drugi politički akteri u našoj opštini.Rok za predaju lista je 8.april i kako vreme odmiče, strankama će biti sve teže da obezbede dovoljan broj potpisa jer se često dešava da jedna, ista osoba podrži veći broj stranaka, što kasnije Izborna komisija utvrđuje kao nepravilnost.

Treba imati na umu da je veliki broj naših građana sklon konformističkom ponašanju, pa nije mali broj onih koji daju podršku većem broju izbornih lista na istom nivou izbora. Na taj način se trude da izađu u susret svim političkim opcijama, što se kasnije ispostavi kao medveđa usluga. Lista koja prva preda svoju kandidaturu može da računa na podršku ovih birača, dok se kod ostalih lista oni ne računaju u ukupnom broju neophodnih potpisa podrške.