КО ЈЕ ЗАПРАВО МЕДИЈСКИ МАГНАТ?

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI


Портал “Нове апатинске новине” овог викенда је објавио текст у којем под насловом “НОВАЦ ГРАЂАНА ПОНОВО ПОДЕЉЕН МЕДИЈИМА БЛИСKИМ ВЛАСТИ”, у жељи да дискредитује конкурс за медије, оптужује и радио Дунав за учествовање у некаквој корупцији, жигоше и додаје епитет “медија блискoг власти”.

У тексту НАН-а без потписа аутора, поставља се питање у вези “критеријума којима се водила комисија за доделу средстава”, иста се оптужује да “раздељује суме новца”, редакције називају малим и великим Бастиљама, а власникe медија „медијским магнатима“.

У маниру врхунског арбитра овај портал пропитује стручност комисије и валидност конкурса а да притом на њему није ни учествовао. Све инсинуације, које у овом тексту Нове апатинске новине стављају пред читаоце, дају нам за право да овај портал питамо зашто није учествовао са својим пројектом на конкурсу, и ако је имао било какву сумњу или примедбу на рачун комисије, стручност њених чланова уложио приговор на њен рад.

Затим, најозбиљније, Нове апатинске новине позивамо да коначно објаве назив организације, име власника или оснивача портала, име главног и одговорног уредника, на који начин се финансира ова редакција. Делом је то и законска обавеза или професионални стандард, за који се наводно залажете. Ето прилике да Нове Апатинске Новине покажу транспарентност !? Чисто због апатинске јавности!  Зато, колеге, честе прозивке других редакција и колега, требале би, ако ништа, бити макар засноване на чињеницама, што је једно од основних правила професионалног новинарства.   

Док не добијемо ове важне одговоре, редакција радио Дунава обавештава своје читаоце и слушаоце да је на управо окончаном конкурсу за медије који је расписала општина Апатин, за пројекат “Апатин на длану” одобрено 800.000 динара, а да је његова укупна вредност или посао који обавља редакција од осам људи, око три милиона динара. Из само овога закључите да ли смо ми медијски магнати или је то можда неко ко прозива друге редакције. Пројекат се бави темама из области рада локалне самоуправе, образовања, здравства, културе и спорта, са темама од локалног значаја.

Александар Дукић, главни и одговорни уредник

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *