КЊИГА ЗЛАТКА ВАСИЋА УЛАЗИ У ЛЕКТИРУ ЗА ЧЕТВРТИ РАЗРЕД

APATIN DRUŠTVO VESTI

У седамнаестој емисији серијала „Речи, боје и звуци“ гостовао је апатински писац Златко Васић. Он је већ својим првим дечјим романом „Чудесно путовање“ постигао огроман успех. Добио је награде „Невен“ и „Доситејево перо“, а ова књига ће ући у лектиру за четврти разред основне школе већ 2021. године. Ова значајна информација већ је објављена у „Службеном гласнику“.

О свом првом роману Васић је сазнао тако лепу вест да је лако не може прихватити, али обрадовала би сваког па и нашег госта.

-Књига „Чудесно путовање“ наћи ће се у лектири за четврти разред основне школе и то већ 2021. године. Вест је извесна јер је објављена у „Службеном гласнику“, рекао је Васић.

Сад је већ сигурно да ће Васић имати огроман број читалаца.

Васићу је недавно изашао и други дечји роман „Шумски дерби“, необична прича о фудбалу. Наиме, дрвосече су дошле да посеку део шуме. Стабла се боре да сачувају шуму. Стабла су се опкладила са дрвосечама да ће их победити у фудбалу. Занимљиво је да стабла не само да не знају да играју фудбал, него не знају ни да та игра уопште постоји. Стабла се, иначе баве уметношћу: сликарством, балетом, књижевношћу и тако даље. Али, сад их чека велики изазов: фудбал. Ово је довољно за почетак, а остало се може сазнати у књизи.

-Ускоро излази и мој трећи роман за децу који се зове „Једрењак у кукурузу“. главни јунак је гусар приправник, а све се одвија у Панонском мору, рекао је на крају разговора Златко Васић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.