KЛИНИЧKУ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ- РАПИДНО СЕ ПОВЕЋАВА БРОЈ ПРЕГЛЕДА И ПРИЈЕМА НА ЛЕЧЕЊЕ ОД KОВИДА

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

Kлинички центар Војводине саопштио је да имају све више амбулантних прегледа и пријема оболелих од ковида-19.

Број амбулантних прегледа је порастао значајно и десетине грађана јављају се дневно у Инфективну клинику. Такође, број примљених пацијената на болничком лечењу је све већи. Јуче је на клиници лежало 40 пацијената, док их јутрос има 50, а очекује се да их буде и више, јер Нови Сад протеклих дана бележи преко 50 новооболелих дневно, а у Војводини се региструје око 200 новозаражених.

У протекла 24 часа у покрајини је оболело 212 људи.

-Kлиничком центру Војводине рапидно се повећава број амбулантних прегледа и пријема на болничко лечење пацијената оболелих од ковид-19 вирусне инфекције, те Kлинички центар Војводине веома брзим темпом пуни своје капацитете и додатно оптерећује ресурсе. Све то показује да улазимо у веома неповољан период у постојећој епидемији. Овом приликом инсистирамо да се грађани придржавају мера спречавања преноса и ширења ковид-19 вирусне инфекције, као што је већ више пута апеловано, што подразумева ношење заштитних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као и избегавање окупања људи у већем броју у затвореном простору”, наводе из KЦВ-а.

Пошто се пуни капацитет Инфективне клинике, која може да прими око стотину пацијената, може се очекивати да ће половином следеће недеље бити потребно да се још нека од клиника KЦВ-а претвори у ковид болницу. Подаци из претходних месеци говоре да KЦВ, уз претварање већег броја клиника у ковид болнице, може да прими око 300 пацијената, а током лета део оболелих примала је и Војна болница у Петроварадину, у којој има око 30 кревета за ове пацијенте.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас да је систем спреман и да има довољно опреме.

-Оно што мора бити непрекидно испред нас, то је да се штитимо, да штитимо друге, да предузимамо све мере – и дистанце и хигијене, јер то је једини начин да ову кризу у којој се налазимо пребродимо, а очигледно је да се налазимо на почетку једног веома, веома опасног и дугог таласа са којим ћемо се суочавати наредних недеља”, рекао је Мировић за РТС.

(Дунав/021.рс)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *