KINESKA RAZVOJNA BANKA U SREDU U SLOBODNOJ ZONI „APATIN“

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SRBIJA SVET VESTI

Delegacija Kineske razvojne banke, zajedno sa ministrom privrede i ministrom finansija u Vladi RS, državnim sekretarima MP i MF, direktorom Uprave za slobodne zone i direktorom SIEPA, posetiće u sredu, 5. novembra, Apatin. Tom prilikom, u pratnji domaćina, obići će Slobodnu zonu „Apatin“.

Predstavnici Kineske razvojne banke su zaintersovani da zajedno sa Srbijom rade na postojećim, ali i novim projektima, a žele da ulažu i u srpske luke.

Kineska razvojna banka je jedna od tri kineske državne banke kojima Kina podupire svoje razvojne strategije u skladu s petogodišnjim planovima Državnog saveta, najvišeg državnog tela te zemlje.

Reč je o banci koja uglavnom finansira projekte u oblasti električne energije, puteva, železnice, nafte i petrohemijskih proizvoda, uglja, pošte, telekomunikacija i poljoprivrede.

Kineska vlada je od 1999. godine počela je da usmerava svoje snage na potsticanje izvoza („going out“ policy), ohrabrujući svoje banke i kompanije da investiraju u inostranstvu, što je dovelo do toga da Kineska razvojna banka i Kineska izvozno-uvozna banka zajedno sada pozajmljuju više od Svetske banke.
Dolazak je planiran za 11.00 sati.

Kinska razvojna banka u Apatinu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.