KAMP CRVENOG KRSTA U MONOŠTORU BOGATIJI ZA 12 KUĆICA

APATIN DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Zahvaljujući donaciji Švajcarske organizacije “Opštine zajedno”,u kampu somborskog Crvenog krsta  u Bačkom Monoštoru izgrađeno je 12 novih brvnara,odnosno kućica ,od po 15 kvadratnih metara ,namenjene za smeštaj po četiri osobe.
Prema rečima Gordane Savin,sekretara Crvenog krsta,ovom donacijom biće poboljšani uslovi smeštaja i boravka mladih u ovom kampu.
Predsednik Gradske organizacije Crvenog krsta dr Milan Zobenica, kazao je da je CK pre 20 godina preuzeo nekadašnji Pionirski kamp, koji je bio devastiran i zapušten.Naši prijatelji iz Švajcarske prepoznali su našu rešenost da tu napravimo nešto i odmah su nam dali neke ideje o zajedničkim akcijama.
-Ubrzo je stigao predlog da organizujemo prodajnu izložbu slika u Švajcarskoj i da u avgustu 1995. godine organizujemo prvi kamp, na kojem bi učitelji i pedagozi iz Švajcarske ugostili decu iz Doma bez roditeljskog staranja. To je bilo vreme embarga, i tu nam je spretnost naših zaposlenih i zalaganje Arnea Engelija pomogla da slike avionom dopremimo u Švajcarsku. Prodajna izložba održana je u Romanshornu, izložbi je prisustvovalo preko 200 gostiju. Prikupljeno je 20.000 tadašnjih nemačkih maraka i tim novcem je 1996. godine uvedena vodovodna i kanalizaciona mreža, stavljen je u funkciju sanitarni čvor, sazidana je trpezarija, u kuhinju su stavljene keramičke pločice – pojašnjava   dr Zobenica. On je dodao da se na kampu od tada neprestano radi.
kamp kucice u Backom Monostoru 2
-Poslednji projekat izgradnje brvnara pokazao je koliko snage ima partnerstvo i želja da se nekome pomogne.  Od 12 novosagrađenih spavaona grad Sombor kupio je jednu, osam je obezbedila organizacija “Opštine zajedno” zahvaljujući zalaganju Arnea Engelija, a tri su kupljene zahvaljujući porodici preminulog Rudija Viderknehta, koji je od početka rada na kampu bio sa nama – kazao je dr Milan Zobenica zahvaljujući se donatorima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *