ЈВП „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“ ДОБИЛО ОПРЕМУ ЗА ОДБРАНУ ОД ПОПЛАВА ВРЕДНУ 570.000 ЕВРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ је у оквиру Интеррег ИПА пројекта под називом „Стојимо заједно“ („Together we stand“) који се реализује са Републиком Хрватском, а преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство добило изузетно вредну опрему за одбрану од поплава. Ово предузеће добило две машине за пуњење врећа песком капацитета 4.600 врећа на сат, два мобилна светлосна торња са агрегатом и две пумпе капацитета 120л/ц са светлећим торњем на приколици. У оквиру истог пројекта очекује се и испорука 1.200 метара мобилних брана са пратећом опремом.

Примопредаја опреме чија је вредност више од 570.000 евра и обука радника ЈВП „Воде Војводине“ обављена је у просторијама магацина за мобилну опрему. Укупна вредност пројекта је 1.797.180,20 евра, од чега Европска унија суфинансира 85% вредности.

Носилац посла је Уником д.о.о, а партнери на пројекту, осим Аутономне покрајине Војводине – Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, су и Осјечко-барањска жупанија, Удружење за креативни развој Слап, као и Регионална развојна агенција Бачка д.о.о. Нови Сад.

Циљ овог пројекта је заштита људи и околине у пограничним подручјима од штетног дејства поплава, а то се управо постиже мултисекторским приступом обе земље. Заједничко деловање у случају кризних ситуација игра кључну улогу, како би реакција на потенцијалне природне катастрофе била правовремена а штета што мања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.