ЈП ЗА УПРАВЉАЊЕ ПУТНИЧКИМ ПРИСТАНИШТЕМ И МАРИНОМ УСПЕШНО НАСТУПАЛО НА САЈМУ ТУРИЗМА И НАУТИКЕ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Јавно предузеће за управљање путничким пристаном и марином из Апатина у претходном периоду је наступало на Међународном сајму туризма у Београду и Међународном сајму наутике, лова и риболова такође у Београду. Тим поводом у просторијама овог јавног предузећа организована је конференција за медије на којој је говорила Љиљана Крец, директорка овог предузећа.

-Претходних неколико недеља смо били активни у учествовали на оба сајма, а желим да се захвалим Привредној комори Србије која нам је омогућила да се презентујемо на њиховом штанду. Осим промотивног караткера овај сајам наутике је добар јер остварујемо контакте са људима из наше бранше који могу да нам помогну у нашем пословању, да чујемо неке корисне савете и да напредујемо из године у годину.- каже Љиљана Крец.

Као и сваке године на сајму је организован округли сто на којем су учесници активно расправљали о проблемима који су везани за ову привредну грану, а једна од главних тема је била регистрација пловећих објеката за које тренутно не постоји категорија. – Надам се да ће ови разговори уродити плодом јер имамо добра искуства из претходних састанака овакве врсте. Наиме након прошлогодишњих разговора укинута је такса коју плаћајну странци када улазе у Србију и то је било веома значајно јер су гости били пријатно изненађени јер нису морали да плате накнаду која је износила 70 евра.- изјавила је Крецова.

Директорка Јавног предузеће за управљање путничким пристаном и марином из Апатина се осврнула и на неке од параметара везане за посете страних јахти.

-Када упоређујемо статиску од претходне две године, имамо пораст броја пристали страних јахти, а то је за прошлу годину било нешто више од 100 јахти. Јасно је да имамо тенденцију пораста оваквих посета, али смо и ми условљени водостајем и другим временским условима па не можемо да будемо увек сигурни како ће се ствари развијати, али се надам да ће услуга коју пружа наше предузеће из године у годину привлачити све више туриста.- додаје Љиљана Крец.

У овом предузећу се већ спремају за наступајућу сезону па се тако радило на ремонту бродића “Апатинка” који служи за обилазак града са воде, као и природних лепота које се налазе у близини Апатина. У плану је затварање брода како би он могао да вози и у нешто лошијим временским условима као и промоција вожњи која би требало да привуче још више гостију из Војводине.

ФОНО Љиљана Крец

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *