ЈОШ 13 КУЋА У АПАТИНСКИМ СЕЛИМА ДОБИЛО НОВЕ ВЛАСНИКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Министарство за бригу о селу предложило је, а Влада Србије у јануару ове године, донела Уредбу о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину, по којој је 22. фебруара расписан Јавни конкурс.

Округлом столу који је почетком марта организован у Министарству за бригу о селу присуствовала је и председница општине Апатин Дубравка Кораћ, која је том приликом изразила задовољство што је током прошле године на територији општине Апатин додељено 19 кућа, те је овом приликом позвала све заинтересоване да поднесу захтеве и уђу у процедуру добијања куће на селу.

Програмом је, као и прошле године, предвиђена додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

За овај програм опредељено је пола милијарде динара, а средства ће се додељивати по редоследу поднетих пријава – до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

У склопу новог циклуса, у Министарству за бригу о селу председница општине Апатин Дубравка Кораћ је потписала тринаест уговора и на тај начин омогућила да нове власнике добије исто толико кућа на селима општине Апатин.

Куће у Пригревици су јуче добили: Сандра Колошњаји и Иво Кути, Милош Ћеран и Ивана Ђокић, Маријана Барзовски, Весна Новковић. Свој нови дом у Сонти и Купусини по овом програму су пронашли Драгана Халиловић, Дарио и Ана Фрај, Ненад и Маријана Хаднађ, Драган и Санела Петровић, Маријана Ковач и Зоран Петровић, Тихомир Пашти, Бојан и Рамона Силађи, Емина Халиловић и Тунде Санка.

Држава је до сада на територији општине Апатин по овом програму финансирала куповину укупно 39 кућа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *