JAVNI POZIV ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Iz Nacionalna službe za zapošljavanje podsećaju korisnike usluga da je Javni poziv namenjen stručnom osposobljavanju pripravnika za poslodavce iz privatnog sektora iz ruralnih područja otvoren do 20. septembra 2016. godine.

U ovaj program se mogu uključiti nezaposlena lica sa evidencije nezaposlenih nastanjena u ruralnom području, a koja nisu u najbližem srodstvu sa poslodavcem. Poslodavac takođe mora biti iz ruralne sredine i među zaposlenima mora imati osobu koja na osnovu svog obrazovanja i iskustva budućim pripravnicima može biti mentor.

U zavisnosti od stepena obrazovanja program traje od 6 do 12 meseci. Nacionalna služba refundira sredstva za troškove dela zarade sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje lica uključenih u program. Program se refundira iz IPA fonda Evropske unije kroz projekat „Pomoć teže zapošljivim grupama“.

Informacije o programu mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje, preko Pozivnog centra NSZ na telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.