IZMULJAVANJE KANALA DUNAV-TISA-DUNAV

APATIN DRUŠTVO VESTI

Iz kanala Bečej-Bogojevo i Vrbas-Bezdan biće izvađeno oko 160.000 kubika milja, a radovi će iznositi blizu 60 miliona dinara.

Kako je saopštilo preduzeće “Vode Vojvodine”, od marta ove godine sprovode se radovi na izmuljavanju kanala Dunav-Tisa-Dunav.

Plovni bageri će raditi na spoju kanala Bečej-Bogojevo i reke Tise, kao i na Trianglu Prigrevice odakle bi trebalo da se izvadi još 100.000 kubika nanosa. Izmuljavanje  plovnim bagerima koštaće oko 100 miliona dinara. Predviđeno je i suvozemno izmuljavanje koje podrazumeva čišćenje od mulja kanala sa obale i to na nekoliko deonica. Radovi na izmuljavanju  završeni su na delu Kikindskog kanala u dužini od dva kilometra”, navode u “Vodama Vojvodine”.

U ovom preduzeću kažu da se na kanalu Vrbas-Bezdan trenutno vadi mulj na 11 kilometara kanala između Crvenke i Sivca. Na kanalu Jegrička izmuljava se kompletan profil kanala u dužini od 10 kilometara, a do kraja godine biće očišćena još jedna deonica Jegričke. Radovi na suvozemnom izmuljavanju, kako navode, koštaće oko 120 miliona dinara.