IZLOŽBA „MOJE JADOVNO“ OTVORENA U APATINSKOM KULTURNOM CENTRU

APATIN DRUŠTVO HRONIKA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Otvorena izložba fotografija golgote srpskog naroda u 1941. godini
Sinoć je u apatinskoj galeriji „Meander“ odrŽano predavanje i otvorena izložba na temu „Moje Jadovno“. Ovo sabranje uveličali su predsednik udruženja dr Dušan Bastašić iz Banjaluke, zatim Djordje Aleksić iz Beograda kao predstavnik uprave za dijasporu Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije, a uz pomenute goste, okupljenima se ispred opštine Apatin obratio Miodrag Bakić zamenik predsednika opštine Apatin.
Ova izložba po rečima gospodina Aleksića “podseća na to šta je srpski narod prošao u ne tako davnoj istoriji i kroz šta bi opet mogao proći ukoliko zaboravi  te dane iz svoje krvave istorije”.
1941.godine od strane ustaških fašista u NDH u logorima na području Jadovna zverski je ubijeno oko 40000 Srba.
Otvaranju ove izložbe prisustvovalo je nekoliko desetina stanovnika Apatina,Prigrevice,Sombora i okoline, a svi oni koji nisu imali priliku da prisustvuju otvaranju ove izložbe,moci ce da pogledaju njen sadržaj u galeriji “Meander” do 25. decembra.

Moje Jadovno, izložba u Apatinu 2014 (4) Moje Jadovno, izložba u Apatinu 2014 (5) Moje Jadovno, izložba u Apatinu 2014 (3) Moje Jadovno, izložba u Apatinu 2014 (2) Moje Jadovno, izložba u Apatinu 2014 (1) Moje Jadovno, izložba u Apatinu 2014 (7) Moje Jadovno, izložba u Apatinu 2014 (6)