ИЗЛОЖБА ДАВИДА МЛАЂОВИЋА У ГАЛЕРИЈИ „МЕАНДЕР“ – КОМПОЗИЦИЈА КАО НАДАХНУЋЕ

APATIN KULTURA VESTI

Посетиоци апатинске Галерије „Меандер“ имају прилику погледати радове младог уметника из Београда Давида Млађовића. Његова поставка носи назив „Композиција као извор мог надахнућа“.

-Током година на студијама проучавао сам свој гест кроз боје и цртеж. Прво искуство сам стекао у ситоштампи, која ми је омогућавала апстрактне моменте са бојом и дала мом цртежу живљу варијанту. Касније, на мастер студијама и током размене студената у Грчкој, проучио сам технику колографије коју они практикују у дубокој штампи. Она служи као колажно екпериментисање текстура. Исраживао сам домете ове технике и то је био мој мастер рад. Сада сам на докторским студијама и на првој години сам искористио прилику да стекнем нова искуства боравком у Загребу где сам научио како они раде, изјавио је уметник

Он је препоручио свим студентима да изађу из своје конфорт зоне и ван седишта своје класе и посете друге уметничке ценаре јер ће тиме обогатити своје уметничке визије, добити нове инспирације за рад.

Фоно: Давид Млађовић

О раду Давида Млађовића говорила је Јована Момчиловић, ликовни уредник Галерије „Меандер“.

-Давид је до сада имао једну самосталну и 35 колективних изложби у земљи и иностранству. Апатинској публици се представља са графикама. Искуства која је стекао у иностранству у текстури, колориту и начину рада пренео је у своје радове. Тренутно ради колографију коју је унео у класичну графику ситоштапе. Главни носиоци његове композиције су боја и гест, поред осталих елемената, рекла је Јована Момчиловић која је отворила изложбу.

Фоно: Јована Момчиловић

Давид Млађовић је рођен 1994. године у Београду. Факултет ликовних уметности завршио је 2017. године, мастер студије 2018. када је уписао и докторске академске студије. Члан је УЛУСА од 2018. године, а прву самосталну изложбу је имао у „Малој сали“ Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“ у Београду 2018. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.