IZ MOG UGLA: URA, 13. PLATA, JASLICE RASTU, KLIZALIŠTE, PIVSKI FESTIVAL

APATIN DRUŠTVO IZ MOG UGLA VESTI

URA, 13 PLATA !!!

Iako je trinaesta plata za mnoge nepoznanica ima onih koji nikako da je zaborave pa bi danas ponovo da je dobiju. Dotični veruju da su je zaslužili a ako je ne dobiju možda i štrajkuju. Ma i ja bih tako, bolje 13 plata nego 13 prase!

Dok oni razmišljaju o „zasluženoj“ 13 plati, njihovi sugrađani, razmišljaju, kako se dočepati zaostalih višemesečnih plata. Uz to, su uplašeni sugrađani, da ako bude štrajka zbog 13 plate, hoće li vodu dobijati na kap, ili možda, hoće li se davati u smeću, ako se ne odveze. Rečju, od tih službi koje traže 13 platu, zavisimo svi mi. Niko ne pominje da svi mi građani kroz plaćanje komunalnih računa finasiramo ove službe pa vice versa valjda treba i 13 platu!

Ljudi, pa zar nije sramotno, posebno danas, tražiti 13 platu!!! Gde vi živite?

Ali relikt je to starih vremena.

Svojevremeno su se političari utrkivali ko će u Upravni ili Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća. E, tu se bile dnevnice ko jedna dobra plata! Zato su mesta u tim odborima dobijali najodaniji političari ondašnje vlasti. Odluke su se bez prigovora tih dobro plaćenih odbora usvajale. Svima bilo dobro.

JASLICE RASTU

Samo će zlonamerni i licemerni tvrditi kako nije dobro što se jaslice grade delom od mesnog samodoprinosa. Spočitavaju to oni koji su u svoj predizborni program svake četvrte godine obećavali jaslice a one nikako dve decenije da se izgrade. Sada isti pitaju zašto se jaslice grade iz samodoprinosa? A niko da ih podseti, (pošto je sad svak sa svakim u koaliciji) na nekad čuvenu „belu knjigu“ u kojoj su svojevremeno otkrivene mahinacije sa samodoprinosom koji se trošio nenamenski, mimo svih pravila. ( O tome precizno može posvedočiti jedan moj dobro upućeni prijatelj, ali on se manuo isterivanja pravde, jer je u toj raboti samo stradao). Sve se prekrivalo raznoraznim cevima koje su se zatrpavale i otrpavale a nikako da se završe.

Eh, sad kad se grade jaslice, na dobrobiti svih građana, nekome ta građevina „upala ko trn u oko“. Baš ta! Nijedna druga investicija! Čudo neviđeno!

P.S.

Doduše njima ne trebaju jaslice, kao ni meni, ali mene zbog drugih, mladih roditelja, posebno raduju.

KLIZALIŠTE

Očekujem sličnu polemiku oko klizališta kao oko jaslica. Bilo je prošle godine, sećate se?

Kao da i to nije za našu decu.

PIVSKI FESTIVAL

Očekuje se sutra veliki broj ljubitelja piva na Festivalu zanatskog piva koje organizuje jedno udruženje „Moj Apatin“. Beer fest na apatinski način je iskorak ka novom događanju u gradu. Uostalom malim koracima je krenula Guča pa gde je stigla. Ko zna upornošću i vizijom možda ovaj fest zanatskih piva kroz nekoliko godina postane mala Guča ili Egzit. Zašto tradiciju ne pretvoriti u turističku atrakciju

Samo napred mladi simbolični jeleni , stari rokeri hipi generacije i pivopije su uz vas!

autor: Sofija Pualič Špero