ИЗ МОГ УГЛА: ТАЗО, ПЉАЧКА, ТУГА МАЈКЕ, ПРЕСТО

APATIN IZ MOG UGLA VESTI

ТАЗО

Нестао је још један новинар, наш пријатељ Тазо. Отишао прерано, још пун планова и жеља, о којима смо готово свакодневно уз јутарњу кафу и за коцкастим кафанским столом у Бачкој ковали. Још ми се чини да ћемо чим пукне пролеће преко Еко портала „Пловарица“ одвести децу на излет у Горње Подунавље, да ћемо увеселити ђаке, предавањима Лакија и Бране, да ћемо организовати изложбу за Рибарске… Кроз вишедеценијско дружење било је још на хиљаде планова, а своје бриге и радости, као искрени пријатељи, знали смо делити, тако нам је било лакше.

Тазо је био мајстор репортаже јер је волео људе и о њима најрађе писао. Новинарство је било његов „вентил“, како је често говорио, када му се срце се сломило и никад није зацелило када му је син Владо изненаде у пуној снази преминуо. Своју љубав је у целости после даровао ћерки Мици која је била његов центар света.

Не постоје речи од којих би се опростила од мог драгог пријатеља осим цитата песме Јесењина: „Довиђења друже, довиђења мили, сусрет нам се у даљини нуди…“.

ПЉАЧКА

Кроз градњу Веленес и Спа центра, пре десетак година, одговорна лица, опљачкала су чак више од 135. 563. 245 динара динара. За ову пљачку засад су поднете кривичне пријаве против двојице Новосађана. Један је из фирме Будућност из Новог Сада, која је градила центар, а други је био надзорни орган. Они се осумњичени да су приказивали да је уложено више у градњу овог мегаломанског и пропалог пројекта, него што заиста јесте утрошено. Речју, једноставном техником, приказивања непостојећих радова и утрошеног материјала, узимали су кеш и тиме оштетили не само Покрајински фонд, државу, већ нашу општину Апатин.

Како сазнајемо ова закаснела оптужба стигла је тек сада, јер је актуаелна општинска власт поднела кривичну пријаву против њих. Да ствар буде још горе, готово до гротеске, пријава је поднета, јер је Будућност пре ове кривичне пријаве тражила од општине да им са да још 10-так милиона које им је наводно остала дужна. Једноставно било им мало оних напумпаних милиона па су мислили дрпићемо ми још.
Кружи градом прича, да ова двојица, неће бити једини осумњичени за ову пљачку. Живи били па видели!
П.С.

Подсетимо у никад изграђени Велнес и Спа центар су само из општине скркана сва средства које је Пивара дала општини као накнаду за земљиште крај Дунава где је изградила своје бунаре а већи део средстава Покрајинског буџета. Бачене паре а шта се све могло изградити?!

ТУГА МАЈКЕ

Прича ми једна мајка како су јој двоје деце отишла у иностранство. Она, каже, да зна да је то добро за њихово будућност, али да тугује што нису са њом. „Наши родитељи нису свесни које су благо имали, јер смо ми, њихова деца, била са њима. Моја кућа је од некад пуно дечје граје, сад опустела“-јада ми ова драга пријатељица и мајка.

ПРЕСТО

Шушка се у овој нашој варошици, где зидови имају уши, како је већ почела „Игра престола“. Наводно кује се комбинација будуће власти и ко ће на локални престо сести. Популарна серија „Игра престола“ је, кажу, тек бледа слика, интрига и политичких игара, које се овде воде.

аутор: Софија Пуалић Шперо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.