ITALIJANSKA FABRIKA “FIORANO” U SOMBORU ŠIRI PROIZVODNjU I PROGRAM

APATIN DRUŠTVO VESTI

Italijanska  kompanija “Kelcedonija” pre pet godine  izgradila je novi pogon eskluzivnog ženskog veša  “Fiorano”, u industrijskoj zoni u Somboru.U fabričku halu od 12.000 kvadratnih metara uloženo je 20 miliona evra.
-Na početku, ovde je bilo zaposleno stotinak radnika,a danas ih ima oko 1.300, uglavnom ženske radne snage-veli Aida Delkić,direktorka “Fiorana”.
Gradonačelnik  Sombora Saša Todorović posetio je ovu fabriku i sa direktorkom Delkić razgovarao o trenutnom stanju i  planovima „Fiorana“.
Delkićeva je dodala da se ulaganja u proizvodnju nastavljaju.Ona je gradononačelniku Todoroviću kazala da  ovde planiraju i proširenje proizvodnje. Prema planovima, do  polovine maja idudće godine trebalo bi da se uvede druga smena i zaposli još novh  400 radnika.Sve što se ovde proizvede isporučuje se  centralnom skladištu u Utaliju, odakle se plasira na evropsko tržište.
Todorović je ukazao na značaj koji fabrike “Fiorano”   ima za privredu Sombora. On je obećao pomoć lokalne samouprave oko  administrativnih poslova.
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima saradnje „Fiorana“ i Srednje tekstilne škole u Somboru, budući da postoji stalna potreba za novim obučenim kadrovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.