ИЛИЈА РАKАС НАЈБОЉИ ИГРАЧ ТУРНИРА

FUDBAL SPORT

Лево крило “ОФK” Младости, генерација 2012. годиште, Илија Ракас проглашен је за најбољег играча Међународног турнира “ОФK Младост Апатин куп” који је протеклог викенда одржан на стадиону крај Дунава.

Иако је 2012. годиште, Илија је током турнира наступао и за старије селекције свог клуба, где је остварио сјајан резултат. Само у четвртфиналном, полуфиналном и финалном сусрету групе “2012”, Ракас је постигао преко десет голова. Овај сјајан тим и награђивана генерација апатинских младих фудбалера освојила је у својој категорији злато на турниру. Они су у финалу савладали сомборски “Спектар” у извођењу пенала. Треће место је припало екипи “ДИФ” из Косовске Митровице.

Поред награда у виду пехара и медаља, организатор је ове године обезбедио и једну главну награду коју је доделила „Барса Академија“. Десетогодишњи Ракас је као најбољи играч турнира освојио бесплатно учешће на „Барселонином кампу“ који се одржава од 27. јуна до 1. јула у Београду.

На турниру који полако прераста у традицију, учествовало је чак 80 екипа у шест узрасних категорија, а Апатин је угостио екипе из готово целе Војводине, Хрватске и Републике Српске, али и дечаке који фудбал тренирају у ОФK „ДИФ“ из Kосовске Митровице. Управо је у категорији 2010. годиште прво место на турниру освонила екипа “Диф” Kосовска Митровица, други је “Интернационал” из Сомбора док је трећу позицију заоузео тим “Раднички” из Сомбора. У категорији 2011. годишта најбољи тим је био “ДИФ” из Kосовске Митриовице, други “Раднички” из Сомбора, а трећи тим ОФK “Младост” из Апатина. У категорији 2013. годишта први је “Раднички” Сомбор, други “ДИФ” KМ, трећи “Спектар” из Сомбора. Најбољи у 2014. годишту били су дечаци фудбалског клуба “Арена” из Суботице, друга је екипа ОФK “Младост”, а трећи тим “Оранж” из Сомбора. У последњој и најмлађој категорији, 2015. годишта тријумфовао је тим “Kрила Kрајине” из Бачке Паланке, други је био “АФK” из Аде, а трећепласирани тим осијечки “Kрпан Бабић” из Републике Хрватске.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.