ИАКО СЕ КАСНИЛО СА ПОЧЕТКОМ- РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА МОТЕЛ-ВАГОНИ НАПРЕДУЈУ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Председник општине Апатин Милан Шкрбић обишао је данас радове на реконструкцији пута Мотел- Вагони. Због грешке пројектанта планирани рок за почетак радова је пробијен. Данас су на градилишту машине и радници предузећа „Југокоп -Подриње“ из Шапца који у припреми подлоге дуж читаве трасе насипају песак. У другој фази требало би да се наспе камена подлога – туцаник, након чега ће уследити асфалтирање.

-Задовољан сам како иде изградња. Kаснило се са радовима јер су откривене грешке у пројекту које су накнадно исправљене. И боље да су уочене на време, него да се погрешно радило. Вредност радова је 80 милионa динара, од тога 30 милиона финансира Министарство привреде, а 50 милиона динара општина Апатин. Пут се ради скоро већ две недеље и сви радови иду својим током. Нема никаквих дилема да се овај пут неће направити, рекао је Шкрбић.

Након упознавања с динамиком радова, Шкрбић је говорио о значају овог путног правца за општину Апатин и њене грађане.

-Овај пут је веома значајан за општину Апатин због тога што се упоредо ради пут Моноштор – Kупусина, такође бентом.И они ће у перспективи бити спојени. Пут ће бити проширен и квалитетан делом због аутомобила али и бициклиста. Бициклисти из целе Европе пролазе овом деоницом. То је пројекат од 1000 км уз Дунав, а ми смо природно део тог пројекта, навео је Шкрбић.
Он је најавио и реконструкцију и опремање “Визиторског центра Харчаша”.
-Харчаш се такође ради, није запостављен. Највероватније ће нам Мађарска урадити пројекат, можда и финансирање. На месту данашњег Харчаша, обновом биће направљен ресторан, собе, бунгалови… Идеално место за биологе, орнотологе, уопште за све оне који уживају у природи. Иза Харчаша је „Мирковића бара“, десно је „Цомпош“, лево је „Харчашки канал“ испред је Дунав, резерват “Горње Подунавље”. Харчаш ће бити свратиште бициклиста из целе Еропе, рекао је Шкрбић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *