И ОВЕ ГОДИНЕ У АПАТИНУ ПЛИВАЊЕ ЗА “ЧАСНИ КРСТ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Српска православна црква 19. јануара прославља Богојављење, празник крштења Исуса Христа којим је почела његова мисија и проповедање хришћанске вере.

Туристичка организаија општине Апатин и ове године на поменути празник организује пливање за „Часни крст“. Ова традиционална манифестација ће бити одржана на плажи код ресторана „Плава ружа“, a пливачи ће у рукавцу Дунава до крста пливати симболичних 33 метра.

Пријаве за учешће у манифестацији могу се обавити до среде, 17. јануара 2024. године у 14 часова, у Туристичкој организацији Апатин, Трг Николе Тесле 13 или путем телефона 025/772-555. Сви пливачи обавезно морају имати лекарски преглед, а бесплатно га могу урадити у среду или четвртак од 7.30 часова у апатинском Дому здравља.

Учесници манифестације ће на Богојављење најпре присуствовати Литургији у апатинском храму Сабор светих апостола која почиње у 9 часова, док ће пливање за “Часни крст” стартовати у 11.30 часова. Након догађаја, за све пливаче ће у Ресторану „Марина Нани“ бити организован ручак.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *