ХУМАНИТАРНА СВИРКА ЗА ПОМОЋ НАШЕМ СУГРАЂАНИНУ АЛЕКУ ИШТОКОВУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У петак, 13. августа, у ЦК ПИК-у биће одржан хуманитарни концерт “Jam Session”, на којен ће учешће узети најбољи апатински музичари. Циљ  свирке је да се прикупе новчана средства за помоћ нашем суграђанину Алеку Иштокову.

Програм почиње у 22 часа, а цена улазнице је 200 динара. Сав прилог од продатих улазница биће уплаћен  на рачун породице Иштоков.

-Овим путем позивамо све грађане који су у могућности да својим присуством и донацијама или слањем СМС поруке (1066 на 3030) помогну храбром Алеку и његовој породици да прикупи потребна средства за специјалистичке прегледе, оперативне захвате, физикалне, логопедске, дефектолошке и соматопедске третмане, за олигофренолога, за лекове, ортопедска помагала,БДА обуку, опрему за БДА програм, као и за путне трошкове и смештај који су дечаку неопходни у лечењу.

Алек је рођен у 24. недељи гестацијске трудноће. Услед превременог порођаја дошло је до компликација и тешког крварења у мозгу због чега му је уграђен ВП шант. Услед великог оштећења Алек пати од епилепсије, а установљена му је и дијагноза церебралне парализе.

Иза овог храброг дечака је неколико оперативних захвата. Као превремено рођена беба био је у инкубатору и очи му нису достигле потребну зрелост због чега има проблема са видом. Има проблема са жвакањем и говором, не може да седи, пузи или да хода.

Пред Алеком и његовом породицом је дуг пут до побољшања и оздрављења и потребно је много рада са њим. На том путу му је неопходна и наша помоћ јер, без обзира на све што га је снашло, Алек је весео и расположен дечак. Има право на срећно и безбрижно детињство као и сва друга деца.

Помозимо Алеку за његово боље сутра! Будимо хумани!

Упишимо 1066 и пошаљимо СМС на 3030!https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/1066/alek-istokov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *