ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА РАДОВА МИЛИЦЕ СЕКУЛИЋ У АПАТИНУ

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској галерији “Меандер” 14. јуна 2019. године од 19 сати биће отворена изложба “Зграда Града” уметнице Милице Секулић. Изложба је хуманитарног карактера, па ће током изложбе која ће трајати до 3. јула, у галерији бити постављена кутија за донације. Свa прикупљенa средсства ће бити усмерен на лечење наше суграђанке Гордане Беоковић.

Концепт серије “Зграда Града” заснован је на истраживању конструктивистичких, а пре свега геометријских форми, кроз инкорпорацију грађевинских материјала у саме графичке матрице. У свом циклусу Милица Секулић такође са критичким освртом представља новосадске зграде монументалног карактера, са упитном естетиком, те им интензитетом боја додаје упадљивост. Графике у техници дубоке штампе-колографији, рађене су у периоду од 2017-2019.

Милица Секулић је рођена 1993. године у Новом Саду. Завршила је школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, a студент је IV године Академије уметности у Новом Саду на студијском програму Графика у класи проф. Анице Радошевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *