ГРАДОВИ СОМБОР И БАЈА РЕАЛИЗУЈУ ВАЖАН ТУРИСТИЧКИ ПРОЈЕКАТ – РАЗВИЈАЈУ ТУРИЗАМ И ЧУВАЈУ КУЛТУРНА НАСЛЕЂА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Два суседна града, Сомбор у Србији и Баја у Мађарској реализују пројекат „Баја-Сомбор туризам за све“, у оквиру кога ће се различити туристички садржаји приближити особама са инвалидитетом. Реч је о прекограничном ИПА пројекту, а главна активност су набавка опреме и организација туристичких тура.

Циљ је да се у прекограничном подручју Баја-Сомбор развију могућности туризма без баријере и на тај начин обезбеди свима једнак приступ садржајима. Циљна група пројекта су особе са инвалидитетом и да се туристичка понуда и искуства регија учине доступнијим особама са оштећеним видом и слухом, као и особе које користе колица или колица за бебе.

До сада су кроз пројекат набављени моторни чамац, приколица за моторни чамац и приколица за кајак, а у наредном периоду планира се набавка катамарана и мини-буса који су прилагођени особама са инвалидитетом, а након тога биће организовани промотивни туристички догађаји који ће допринети развоју туризма у пограничном подручју, са посебним акцентом на туристичку понуду која је доступна и особама са инвалидитетом.

Вредност пројекта је 706.000 евра, а реализоваће се у периоду од 18 месеци.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *