ГРАЂАНИ БИ МОГЛИ МНОГО ДА УЧИНЕ ЗА МУЗЕЈ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У десетој емисији најновијег серијала “Речи боје и звуци ” гост је био Борис Машић, свестрана личност и човек који се деценијама бави како старим тако и новим Апатином. Машић је говорио, овог пута, о музеју који ће ускоро бити направљен и отворен, а који ће много значити за Апатинце, а који ће сигурно посећивати и туристи.

-Ове године би требало да буде готова пројектна документација и грађевинска дозвола. А онда ће се кренути у конкурсе за средства, вратили би се предприступним фондовима Европске уније. У фазама ће се обновити читава зграда – објашњава Машић.
Kад је реч о намени музеја, Машић је казао:
– Ово неће бити само музеј у којем стоје старе ствари, то ће постати место где ће се окупљати грађани да би учествовали у културним догађајима: концертима, изложбама, књижевним вечерима. Биће то мултимедијални пројекат. Наравно основна функција ја музеј јер је потребно сачувати своју прошлост, успомену на своје претке. То ће бити и обогаћивање туристичке понуде Апатина.
Говорио је Машић и о богатству, о баштини која већ постоји и која ће се наћи у музеју- Много би за музеј могли да учине и грађани Апатина.

Наши суграђани имају код кућа много старих, музејски вредних ствари које би могли донирати музеју. Тиме би се постигла двострука корист : музеј би био богатији, а грађани би осетили да је њихова имовина коју су чували на тавану, одједном постала значајна за цео град, Апатинце и велики број туриста – рекао је Борис Машић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *