ГЛАДИЋ: УПИС НОВИХ ГЛУМАЦА ПОЧЕТКОМ ОКТОБРА

APATIN KULTURA VESTI

У једанаестој емисији новог циклуса емисија ” Речи, боје и звуци ” гост је био Душан Гладић, уредник драмског програма у апатинскиом Културном центру. Са њим је било речи највише о новом упису глумаца аматера у Школу глуме, каснијим прердставама као и претходним успесима Драмског студија.

-Упис за све заинтересоване за глуму биће у првој недељи октобра, како за децу тако и за оне који су одрасли, а желели би да се баве глумом. Биће направљене две нове представе. Ми смо желели да унесемо свежу крв па је прошле године представу за одрасле режирао Богомир Ђорђевић, глумац из Сомбора, а претпрошле Милан Вејиновић, глумац из Суботице.
Гладић је говорио и о досадашњим успесима Драмског студија Културног центра.

-Добили смо до сад 150 награда. Били смо три пута мећу 10 најбољих драмскох група у Војводини. Из наших редова потекао је, рецимо, глумац Милан Вејиновић. Он је завршио Позоришну академију као и Мирјана Штетић која није била у студију, али сам је припремао за академију. Морам поменути и Растислава Ћопића који је завршио режију. Није био везан за студио, али је наш Апатинац.
Говорио је кратко Гладић и о другим пословима који га чекају: писању нових књига, сликању…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.