GIMNAZIJALKE SE PLASIRALE NA MEĐUOKRUŽNO TAKMIČENJE U ODBOJCI

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Apatin je u sredu bio domaćin okružnog takmičenja u odbojci za srednje škole. U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojili su odbojkaši Ekonomske škole iz Kule koji su u finalu pobedili Gimnaziju Veljko Petrović iz Sombora rezultatom 2:0 u setovima.

U ženskom delu turnira u prvoj polufinalnoj utakmici učenice Gimnazije Nikola Tesla su pobedile gimnazijalke iz Kule sa 2:1 u setovima. U drugom polufinalu učenice gimnazije iz Sombora Veljko Petrović savladale su sa 2:0 u setovima odbojkašice gimnazije Jovan Jovanović Zmaj iz Odžaka. U neizvesnom finalu odbojkašice iz Apatina su pobedile Somborke sa 2:1 u setovima.

Pobedom na okružnom takmičenju odbojkašice gimnazije Nikola Tesla Apatin izborile su plasman na međuokružno takmičenje koje je ujedno i finale prvenstva Vojvodine. Na međuokružnom takmičenju koje će biti održano u Subotici učestvovaće četiri najbolje škole sa teritorije Vojvodine,a pobednik će se plasirati na republičko takmičenje koje će biti održano na Brzeći ( Kopaonik) od 6. do 9. decembra 2015 godine.