FONDACIJA NIKOLE JOKIĆA POKLONILA SPORTSKU OPEREMU KLUBOVIMA U SOMBORU

OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Fondacija košarkaša Nikole Jokića i prijatelja, somborskim klubovima poklonila je sportsku opremu vrednu 1.500.000,00 dinara.

Uručenje donacije organizovano je pod okriljem gradonačelnice Dušanke Golubović koja se Nikoli Jokiću, njegvom bratu Strahinji, porodici i prijateljima zahvalila što pomažu sportiste.

-Raduje me što ste donaciju usmerili u grad Sombor i što vam je namera da ovo bude prva, ali ne i poslednja donacija. Zahvaljujem se na donaciji, na postignutim rezultatima i na očuvanju somborskog duha u Americi – kazala je gradonačelnica.

Nikolin brat, Strahinja se zahvalio sportistima koji svakodnevno kroz sport i druge oblasti pokušavaju da ostvare svoje snove.
– Mi smo to kao porodica prepoznali i posmatrajući poslednjih godina samog Nikolu i njegov razvoj, videli smo kako se ovde razvijaju određene grupacije. Želimo da predstavimo svoj grad i da kroz neke buduće akcije usmerimo pažnju na Sombor. Veliki podstrek i motivaciju za ovo što želimo da radimo imamo u porodici Đoković, koja uvek i svuda predstavlja Srbiju. Mi smo pioniri u ovom pokušaju kojeg će biti mnogo više u budućnosti. I dalje ćemo zajedničkim snagama raditi dobre stvari za grad i Fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ isključivo će se baviti razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta, već i u drugim oblastima – izjavio je Strahinja Jokić.

Gradonačelnici je uručen simboličan poklon, dres sa brojem 025, koji je pozivni broj za za Sombor i sa oznakom Fondacije.

Sportska opremu dobili su klubovi: Bokserski klub „Sombor“, Kik boks klub „Kobra“,Brazilian jiu jicu club „Family Fight Team“ , Odbojkaški klub „Sombor“, Plivački vaterpolo klub „Polet“ , Košarkaški klub „So-KOŠ“ , Atletski klub „Maraton“ i Klub borilačkih sporotva „Extreme“.